In iunie 2014 Echipa de fete ACS Dumbrăvița a devenit Campioana României la Tenis de Masa.

Până să ajungă campioane ale României, fetele antrenoarei Nicoleta Husar, adică: Mihaela Dospina, Adina Diaconu, Karla Manea, Andreea Balog și Mădălina Paulic, au avut un parcurs presărat cu multe meciuri importante în turneele de paly-off. Pe data de 7 iunie, la Dumbrăvița, echipa a repurtat două victorii, înregistrând și o înfrângere: Dumbrăvița- Bistrița 4-5; Dumbrăvița- Constanța 5-2: Dumbrăvița- Arad 5-3.

În ultima etapă la Arad, desfășurată în data de 8 iunie, ACS Dumbrăvița a învins pe linie: Dumbrăvița- Arad 5-2; Dumbrăvița- Constanta 5-1; și Dumbrăvița- Arad 5-3.

Primul loc în Superligă,înseamnă evoluția constantă a fetelor din lot, dar și o emulație care s-a creat în tenisul de masă la Dumbrăvița și care a adus clasamente meritorii la diferite turnee ale băieților și fetelor pe diferite categorii de vârstă.

Sportiva de 15 ani, legitimată la clubul timișean a fost cea mai bună jucătoare a turneului pentru juniori și cadeți desfășurat la Riva del Garda, în Italia, după ce a câștigat patru medalii de aur, la: echipe, individual, dublu feminin și dublu mixt. Campionatul European de Tenis de masă, rezervat juniorilor și cadeților, desfășurat în 10-20 iulie 2014 în provincia italiana Trento a adus rezultate excelente pentru Romania. Sportivii din țara noastră au dominat competiția, însă performera turneului a fost Adina Diaconu care este legitimată la clubul ACS Dumbrăvița. După ce, alături de Andreea Dragoman au reușit câștige titlul la echipe, Romania apărându-și astfel titlul de campioană europeană la cadete pentru a zecea oară, Adina Diaconu a câștigat medalia de aur și în concursul individual, învingând-o clar în finala de simplu cadete cu 0-4(11-8, 11-7, 11-9, 11-4) pe Lisa Lung din Belgia.

Adina Diaconu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și la dublu feminin unde a făcut pereche cu sportiva pe care a învins-o la simplu, Lisa Lung, cele două impunându-se în finală în fața franțuzoaicelor Leili Mostafavi și Romane Le Sour cu 3-2(7-11, 11-9, 11-4, 7-11, 11-6)

În concursul de dublu mixt cadeți, sportiva legitimata la CS Dumbrăvița a concurat alături de Cristian Pletea și cei doi au fost declarați campioni europeni după ce au trecut în finală de Rareș Sipos și Kisa Lung cu scorul de 3-0 (11-0, 11-4, 12-10).

2 thoughts on “In iunie 2014 Echipa de fete ACS Dumbrăvița a devenit Campioana României la Tenis de Masa.

Comments are closed.