Echipa ACS Dumbrăvița s-a calificat în turul II al ETTU-Cup!

În 6 și 7 septembrie Sala de Sport din Giarmata a găzduit meciurile de tenis de masă din cadrul cupei europene ETTU-Cup. ACS Dumbrăvița a fost în grupă cu reprezentantele Olandei, Spaniei și Ciprului și a reușit să se califice în turul următor. În primul meci Dumbrăvița a dispus de echipa Spaniei cu scurul de 3-0, în meciul decisiv, formația antrenată de Nicoleta Husar a trecut de Acropolis (Cipru) cu 3-0. Vedeta echipei Adina Diaconu cvadubla campioană europeană la cadeți, Adreea Zamfir și Karla Manea au trecut fără emoții de adversare. Rezultatele înregistrate: Adina Diaconu- Melani Makariou 3-0, Andreea Zamfir-Louiza Kourea 3-0 și Karla Manea-Marina Mylonia 3-0. În celălalt meci al primei zile, Dozy Den Helder (Olanda) a trecut cu 3-2 de Falcons Sabadell AE (Spania). Gruparea din Olanda (trei victorii) și ACS Dumbrăvița (două victorii) s-au calificat în faza următoare. Adina Diaconu a etalat un joc bun în cele două zile de concurs reușind să câștige toate partidele disputate. Dealtfel, ea a obținut singurul punct în disputa cu echipa olandeză.

Continuă seria succeselor europene ale echipei de tenis feminin din Dumbrăvița. Între 10-12 octombrie 2014, ACS Dumbrăvița a luat cu asalt nord-vestu Franței, Haute-Normandie, unde a obținut de pe primul loc în grupa patrulater a fazei în ETTU-Cup calificarea între cele mai bune 16 cluburi europene ale competiției continentale intercluburi.

La nici patru luni după ce a câștigat,pe 9 iunie, Superliga feminină pe echipe de seniori, gruparea pregătită de profesoara Nicoleta Husar, a trecut și de cea de-a doua fază a grupelor în cupele europene, ETTU-Cup. Dacă luna trecută, la Giarmata, dumbrăvițencele se calificau pe locul secund, deși porneau cu șansa a treia,și în urma ibericelor de la Sabadell, de data aceasta au învins în toate cele trei confruntări, cu cluburi din Italia, Franța și Luxemburg.

Fără Adina Diaconu, aflată în acest weekend tot în Hexagon, dar la Tours, la Europe Youth Top 10, ACS Dumbrăvița a dispus pe rând cu 3-0 la partide de gazda ALCL TT Grand-Quevilly, cu 3-1 de asiaticele formației italiene USD Tennistavolo Zeus, cu 3-0 de DT Rued, din Luxemburg. cu 6 puncte și 9-1, setaveraj 27-6, ACS Dumbrăvița a caștigat grupa 3. Turul III al ETTU-Cup este în sistem knock-out la Budapesta pe data de 24 octombrie unde echipa nostră va juca contra echipei Budaorsi Sport Club. În capitala maghiară componența echipei va fii următoarea: Zanfir Andreea, Dospina Mihaela, Manea Karla, și Paulic Madalina.

Sportivele Mihaela Dospina și Andreea Zambir au făcut deplasarea la Bistrița, în perioada 12-14 decemrie 2014, pentru a participa la Cupa României pentru tineret și seniori.