Continut

May 6, 2016

În anul 2008 la Dumbrăvița, la coducerea echipei de tenis de masă AS Club Dumbrăvița a venit doamna Nicoleta Husar, și lucrurile au început să se miște într-o direcție bună, spre performanță.

În 2009 formația de tenis de masă AS Club Dumbrăvița a reușit promovarea în divizia A.

Echipa a înregistra patru victorii la barajul de calificare disputat recent la Buzău

Competiția s-a desfășurat  în sala Gloria Buzău la sfârșitul lunii august.Echipa comunei noastre a disputat meciuri cu echipe din:Topoloveni, București, Galați, Bistrița. Disputele s-au încheiat cu victorii ale fetelor noastre, fiind înregistrate următoarele rezultate: Dumbrăvița – Bucuresti 9-6; Dumbrăvița – Bistrița 9-4; Dumbrăvița – Topoloveni 9-1; Dumbrăvița – Galați 9-0. Echipa are în componență următoarele jucătoare :Paulic Mădălina, Manea Carla ,Moldovan Ildiko, Mandachi Petronela, Szilagyi Adina.

Promovarea ne onorează pe toți dumbrăvițenii. Acesta este rolul muncii și pregătirii fetelor noastre, al condițiilor oferite de conducerea locală, dar și dovada seriozității și profesionalismului antrenoarei Nicoleta Husar.

Felicităm întreaga echipă și le dorim succes pe mai departe în divizia A. Din grupa din care va face parte în prima divizie AS Club Dumbrăvița, mai fac parte formații din Arad, Târgu Mureș și București. Primele meciuri vor avea loc pe data de 19 septembrie.

În 2011 echipa de tenis de masă din Dumbrăvița a promovat în Super Liga României unde va concura cu cele mai bune șapte cluburi din țară.

Acestea au tradiție și experiență de muți ani iar jucătorii sunt de nivel european și mondial și se antrenează în baze sportive dotate. Cluburile cu care se va confrunta echipa comunei noastre au format generații de jucători.

Pentru întărirea lotului la acest nivel de competiție la clubul dumbrăvițean a venit jucătoarea Dodean Andreea de la Clubul Municipal Arad care în clasamentul național se situează pe locul 8, are experiență de 5-6 ani în Superligă fiind studentă în anul II la Facultatea de Educație Fizică și Sport Arad.

În divizia A,AS Club Dumbrăvița a avut evoluții foarte bune. de asemenea la diferite turnee sau în Cupa României sportivele dumbrăvițene au obținut meritorii.

De exemplu, la Campionatul Național de Tineret (jucători sub 21 ani), ce s-a desfășurat la Buzău, în 2011, jucătoarea Andreea Dodean și-a adjudecat medalia de bronz și locul III pe țară, iar la Cupa României a câștigat medalia de argint și locul II.

În paralel cu etapele și jocurile în divizia A, profesoara Nicoleta Husar a dezvoltat o adevărată academie de tenis, prin metodele de antrenament, organizarea și participare la turnee, prin atragerea tinerilor către acest frumos sport.

S-au evidențiat jucători ca Glișa Valentin, Șoit Simion, Omoreanu Ciprian, Steopan Darius, Moldovan Daniel, Ignat Alexandru, s.a.

Echipele de băieți au fost înscrise în Campionatul Regional al Ungariei unde au avut rezultate bune.

Tot la Békés, în 9 iunie 2012 a avut loc un Open unde au participat șapte sportivi dumbrăvițeni. Rezultatele au fost următoarele: Glișa Valentin și Steopan Denis- locul 3 dublu baieți categoria seniori; Glișa Valentin și Szabo Adina- locul 3 dublu-mixt seniori; la seniori Glișa Valentin s-a clasat în primii 8.

echipa de Superligă-Fete, a încheiat anul competițional 2011-2012 pe locul cinci.

Sunt și noutăți în privința lotului de fete, fiind transferate valoroase jucătoare. Este vorba de Dospina Mihaela (21 ani) de la Hidroconstrucția Slatina (locul II pe țară ) și Balog Andreea de la CSM Arad (locul 5 la junioare pe țară )

La finele lunii septembrie 2012, la Buzău s-a desfășurat prima etapă în Superliga României la tenis de masă. Echipa formată din Manea Karla, Paulic Mădălina, și întărită cu aportul noilor jucătoare Dospina Mihaela ăi Balog Andreea s-a mobilizat exemplar, dovedind ambiție și tărie de caracter. Efortul jucătoarelor a fost răsplătit cu adjudecarea locului III pe țară în această prestigioasă competiție.

În zilele de 19 și 20 ianuarie 2013 a avut loc la București, la sala Viva-Sport, turneul “Top 12 Senioare” la tenis de masă, la care au participat și jucătoare de la ACS Dumbrăvița, Dospina Mihaela și Manea Karla. În urma meciurilor disputate,Dospina Mihaela a ocupat locul III, la egalitate de puncte cu locurile I și II ,dar cu departajare la setaveraj. Manea Karla a reușit să ocupe locul 11.

La turneul internațional de la Jena (Germania) cu o participare numeroasă de 500 de jucători, dumbrăvițeanul Ignat Alexandru s-a clasat pe locul I la categoria de vârstă 12-13 ani, iar Moldovan Daniel s-a clasat pe locul secund la categoria 10-12 ani.

Echipa dumbrăvițeană de fete a fost medaliată cu bronz la ediția 2012-2013 a  Superligii României și a Campionatului Național de Juniori. Felicitări competențelor echipei și antrenoarei acestora!

Cupa Romaniei pentru senioare a fost cucerita de catre Mihaela Dospina de la ACS Dumbrăvița care a invins-o in finala pe Andreea Clapa de la CSM Bistrița. Pe cea de-a treia treapta a podiumului s-au clasat Diana Lupu si Adina Diaconu, ambele de la CSS Slatina.

În noiembrie 2013,echipa de junioare a țării noastre a fost învinsă de campioana mondială, China, cu scorul de 0:3, în semifinalele Campionatelor Mondiale pentru juniori ce s-au desfășurat la Maroc, în urma acestui rezultat Bernadette Szocs ,Irina Ciobanu, Adina Diaconu (reprezentanta Dumrăviței), Bernadett și antrenorul Petre Arnăutu au intrat în posesia medaliilor de bronz. Medalia de bronz câștigată de fetele noastre este cea de-a 11 medalie cucerită de sportivii români în istoria Campionatelor Mondiale pentru juniori.

Adina Diaconu a reușit sa se califice la Jocurile Olimpice pentru tineret ce vor avea loc în acest an la Niajing (China). Tânra sportivă a reușit să-și asigure calificarea la această importantă competiție la turneul de calificare desfășurat în orașul Vila Nova de Gaia din Portugalia. Felicitări.

În 22-23 martie 2014 la Constanța a avut loc etapa a II-a în Superliga feminina de Tenis de Masa unde lotul dumbrăvițean a avut o evoluție foarte bună. Componența echipei a fost următoarea: Dospina Mihaela, Diaconu Adina, Manea Karla, Balog Andreea conduse de antrenoarea Husar Nicoleta. Meciurile au decurs în favoarea fetelor noastre: Dumbrăvița-Bistrița 5-1; Dumbrăvița-Constanța 5-1; Dumbrăvița-Arad 5-4. Cu echipa din Arad la 4-4 s-a impus și a punctat în meciul decisiv jucătoarea Manea Karla.

Recent s-a încheiat Campionatul Regional al Ungariei unde echipele dumbrăvițene au obținut locuri fruntașe. În 16 aprilie antrenoarea Nicoleta Husar și cei doi tineri sportivi, Badea Bogdan și Moldovan Daniel vor pleca la Openul de la Linz care se va desfășura între 18-21 aprilie.

În data de 16 aprilie, tinerii sportivi dumbrăvițeni Badea Bogdan și Moldovan Daniel, însoțiti de antrenoarea Nicoleta Husar au participat la Openul de Linz, competiție la care au participat peste 550 de sportivi din Europa. Sub culorile clubului ASC Dumbrăvița, la același concurs au concurat și sportivele Dari Helga și Keresztesi Kitty.

Echipa de fete a obținut locul III la echipe, iar băieții s-au clasat pe locul V, la categoria superioară vârstei lor. La individual, Moldovan Daniel a obținut medalia de bronz în timp ce Badea Bogdan s-a clasat în primii 16.

După trei ani de Superligă în iunie 2014 Echipa de fete ASC Dumbrăvița  a câștigat și a devenit Campioana României la Tenis de Masa.

Până să ajungă campioane ale României, fetele antrenoarei Nicoleta Husar, adică: Mihaela Dospina, Adina Diaconu, Karla Manea, Andreea Balog și Mădălina Paulic, au avut un parcurs presărat cu multe meciuri importante în turneele de paly-off. Pe data de 7 iunie, la Dumbrăvița, echipa a repurtat două victorii, înregistrând și o înfrângere: Dumbrăvița- Bistrița 4-5; Dumbrăvița- Constanța 5-2: Dumbrăvița- Arad 5-3.

În ultima etapă la Arad, desfășurată în data de 8 iunie, ACS Dumbrăvița a învins pe linie: Dumbrăvița- Arad 5-2; Dumbrăvița- Constanta 5-1; și Dumbrăvița- Arad 5-3.

Primul loc în Superligă,înseamnă evoluția constantă a fetelor din lot, dar și o emulație care s-a creat în tenisul de masă la Dumbrăvița și care a adus clasamente meritorii la diferite turnee ale băieților și fetelor pe diferite categorii de vârstă.

Sportiva de 15 ani, legitimată la clubul timișean a fost cea mai bună jucătoare a turneului pentru juniori și cadeți desfășurat la Riva del Garda, în Italia, după ce a câștigat patru medalii de aur, la: echipe, individual, dublu feminin și dublu mixt. Campionatul European de Tenis de masă, rezervat juniorilor și cadeților, desfășurat în 10-20 iulie 2014 în provincia italiana Trento a adus rezultate excelente pentru Romania. Sportivii din țara noastră au dominat competiția, însă performera turneului a fost Adina Diaconu care este legitimată la clubul ACS Dumbrăvița. După ce, alături de Andreea Dragoman au reușit câștige titlul la echipe, Romania apărându-și astfel titlul de campioană europeană la cadete pentru a zecea oară, Adina Diaconu a câștigat medalia de aur și în concursul individual, învingând-o clar în finala de simplu cadete cu         0-4(11-8, 11-7, 11-9, 11-4) pe Lisa Lung din Belgia.

Adina Diaconu a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului și la dublu feminin unde a făcut pereche cu sportiva pe care a învins-o la simplu, Lisa Lung, cele două impunându-se în finală în fața franțuzoaicelor Leili Mostafavi și Romane Le Sour cu 3-2(7-11, 11-9, 11-4, 7-11, 11-6)

În concursul de dublu mixt cadeți, sportiva legitimata la CS Dumbrăvița a concurat alături de Cristian Pletea și cei doi au fost declarați campioni europeni după ce au trecut în finală de Rareș Sipos și Kisa Lung cu scorul de 3-0 (11-0, 11-4, 12-10).

Jo Nnanjing 2014- Adina Diaconu, locul 5 la tenis de masă Adina Diaconu a încheiat pe locul 5 sferturile de finală ale întrecerilor la tenis de la Jocurile Olimpice de Tineret de la Nanjing cu scorul de 1-4 (11-6, 9-11, 711, 311, 6-11,). Sportiva din România a pierdut în fața campioanei modiale Doo Hoi Kem (Hong Kong), favorita numărul 1 a competiției.

Echipa ACS Dumbrăvița  s-a calificat în turul II al ETTU-Cup! 

În 6 și 7 septembrie Sala de Sport din Giarmata a găzduit meciurile de tenis de masă din cadrul cupei europene ETTU-Cup. ACS Dumbrăvița a fost în grupă cu reprezentantele Olandei, Spaniei și Ciprului și a reușit să se califice în turul următor. În primul meci Dumbrăvița a dispus de echipa Spaniei cu scurul de 3-0, în meciul decisiv, formația antrenată de Nicoleta Husar a trecut de Acropolis (Cipru) cu 3-0. Vedeta echipei Adina Diaconu cvadubla campioană europeană la cadeți, Adreea Zamfir și Karla Manea au trecut fără emoții de adversare. Rezultatele înregistrate: Adina Diaconu- Melani Makariou 3-0, Andreea Zamfir-Louiza Kourea 3-0 și Karla Manea-Marina Mylonia 3-0.  În celălalt meci al primei zile, Dozy Den Helder (Olanda) a trecut cu 3-2 de Falcons Sabadell AE (Spania). Gruparea din Olanda (trei victorii) și ACS Dumbrăvița (două victorii) s-au calificat în faza următoare. Adina Diaconu a etalat un joc bun în cele două zile de concurs reușind să câștige toate partidele disputate. Dealtfel, ea a obținut singurul punct în disputa cu echipa olandeză.

Continuă seria succeselor europene ale echipei de tenis feminin din Dumbrăvița. Între 10-12 octombrie 2014, ACS Dumbrăvița a luat cu asalt nord-vestu Franței, Haute-Normandie, unde a obținut de pe primul loc în grupa patrulater  a fazei în ETTU-Cup calificarea între cele mai bune 16 cluburi europene ale competiției continentale intercluburi.

La nici patru luni după ce a câștigat,pe 9 iunie, Superliga feminină pe echipe de seniori, gruparea pregătită de profesoara Nicoleta Husar, a trecut și de cea de-a doua fază a grupelor în cupele europene, ETTU-Cup. Dacă luna trecută, la Giarmata, dumbrăvițencele se calificau pe locul secund, deși porneau cu șansa a treia,și în urma ibericelor de la Sabadell, de data aceasta au învins în toate cele trei confruntări, cu cluburi din Italia, Franța și Luxemburg.

Fără Adina Diaconu, aflată în acest weekend tot în Hexagon, dar la Tours, la Europe Youth Top 10, ACS Dumbrăvița a dispus pe rând  cu 3-0 la partide de gazda ALCL TT Grand-Quevilly, cu 3-1 de asiaticele formației italiene USD Tennistavolo Zeus, cu 3-0 de DT Rued, din Luxemburg. cu 6 puncte și 9-1, setaveraj 27-6, ACS Dumbrăvița a caștigat grupa 3. Turul III al ETTU-Cup este în sistem knock-out la Budapesta pe data de 24 octombrie unde echipa nostră va juca contra echipei Budaorsi Sport Club. În capitala maghiară componența echipei va fii următoarea: Zanfir Andreea, Dospina Mihaela, Manea Karla, și Paulic Madalina.

Sportivele Mihaela Dospina și Andreea Zambir au făcut deplasarea la Bistrița, în perioada 12-14 decemrie 2014, pentru a participa la Cupa României pentru tineret și seniori.

Andreea Zafir s-a clasat pe locul II, obținând medalie de argint.

Dumbrăvița a fost reprezentantă la Campionatul mondial de juniori la Tenis de Masă ce s-a disputat luna aceasta în China, prin faptul că Adina Diaconu a fost selecționată în echipa României.

Echipa noastră alcatuită din: Balint Bernadett, Diaconu Adina, Clapa Andreea și Lupu Diana, antrenor Arnăutu Petre, face parte din grupa E, alături de echipele Chinei și Tanlandei.

Balint Bernadett/Diaconu Adina- singurul dublu european calificat în sferturile finale la CM de la dublu fete.

Rezultate Dublu fete:

Tablou 16

Balint Bernadett/Diaconu Adina- Mantz Chantal/ Mittelham Nina GER 3-2

Tablou 32

Balint Bernadett/Diaconu Adina- Diaz Ashley/Rios Daniely PUR 3-0

Clapa Andreea/Lupu Diana- Hirano Miu/Ito Mima JPN 2-3

Echipa fetelor nu a putut trece de selecționata Chine și Thailandei în grupa de calificare pentru locurile 1-8 pierzând la China cu 0-3 și cu 3-1 la Thailanda. În meciurile pentru locul IX, echipa noastră  a învins echipele  Rusiei și Porto Rico cu scorul de 3-0, respectiv 3-2.

Cristian Pletea, Adina Diaconu și Balint Bernadette sunt calificați în primii 32 pe tabloul principal de simplu al Campionatelor Mondiale de Juniori !